zaterdag 23 maart 2013

Mobielhoesje, nog een ei en een klosje

Kelly zag laatst op Facebook van Jit Design een heel gaaf mobielhoesje. Het waren kant en klare mobielhoesjes, maar door tijdgebrek werden ze niet meer gemaakt. Wil je ze toch nog bewonderen, kijk dan hier maar.
Pfffffffff dat was ff goed balen. Of mamsie dat ook kon maken.

Nou ik heb een poging gewaagd. Natuurlijk doe je dat niet even zo, maar met heeeeeel veel geduld kwam ik ver. Madam had natuurlijk zelf ook nog ideetjes, of er achterop ook een soort zakje kon voor ID-pas.
Ja tuurlijk, ook dat kan......nog meer wensen????? Ik vind het lipje nog wat saai, dus daar gaan ik nog ff een viltenbloemtjes op maken.


Inmiddels loopt ze er al een week mee te pronken en vonden er een aantal dames het mobielhoesje wel heel gaaf!!!!
 
Ik heb ook nog een paasei, van vilt, voor Jeanet gemaakt. Ik vond dat Jeanet wel een oppeppertje kon gebruiken, en volgens mij was ze donderdag heeeeel blij. Nou daar doe je het toch voor of niet dan.
 
 
 
Hebben jullie daar ook wel eens last van? Dan zijn al je werkjes af, kan/mag je aan wat nieuws beginnen. En dan weet je het ff niet. Je wilt eigenlijk zoveel maken, maar je loopt over en ja wat nu???
Nou ik had dus zo'n moment, ik blokkeerde helmaal. En dat was iets wat ik helemaal niet wilde.
Op viltgebied was er nog een opdrachtje van dochterlief. Nog een mobiehoesje. En dan graag met een .......... (verrassing dames) erop. Pffffff dan moet ik dus zelf tekenen en echt dames dat  kan ik niet......vind ik en mijn tekenleares van vroeger ook niet hihihi.
Op borduurgebied wil ik ook zoveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel, maar aan wat begin ik?
 
Er was iemand die tegen me zei, pak iets kleins. Zo blijf je bezig en de rest komt van zelf. Ga een randje borduren voor om een klosje.
 
En dat heb ik gedaan.
 
Een klosje voorzien van wat distressinkt, een leuk randjes uitgezocht. Ach en zo'n randje is ook zo af. En dan is dit het eindresultaat:

Ik ga er nog meer maken, zo leuk om te doen. En alleen is ook maar alleen. Toch veel leuker als er meerderen op een schaaltje of zo staan.

Inmiddels druk druk druk aan de borduur met nieuw projektje .......klosje blijft voorlopig ff alleen.

Heb een middagje zitten tekenen, gummen, krassen en zowaar het lijkt wat!!!!!!! Inmiddels uit vilt geknipt en nu moet het nog inelkaar.

En aangezien het heeeeeel koud buiten is en er WK schaatsen op tv is, zal er wel veel gefreubeld worden dit weekend.

Ik wens iedereen een fijn weekend toe.

Groetjes Hilda
 
 
 



maandag 18 maart 2013

Paassfeer in huize Suurtjes

.....al een tijdje.
 
Kijk deze 2 dames hangen hier al een tijdje, in de eethoek te pronken. Het zijn de kippenhangers van Jitdesign. Ik heb ze in andere kleurtjes gemaakt.
 
 
Toen ik er meebezig was kreeg ik er spontaan een ander idee erbij. Idee hebben en uitvoeren is natuurlijk een ander verhaal. Maar met rust en beleid kom ik toch wel ver, kwam ik achter hihihihih.

Het lieve kipje hangt nu niet aan het ei, maar zit heerlijk op het ei!!!!!!
 
 
Het was ff een werkje, heel veel festonneerwerk. Maar dan heb je ook wat!!!!
 
En op borduurgebied had ik ook een heel leuk idee gezien en ook zelf had ik nog wat in mijn koppie.
 
Dus op een gegeven moment was er wel veel "work in progress" .hihihihhihi
 
Ik zag bij De Quilthoeve dit. Gaaf toch, hmmmmmmm heb laatst klossen op de handwerkbeurs gekocht, heb nog wel wat van dat linnen  liggen, dus...............
Tja en ook toen ontstond er weer een idee. Leuk voor pasen!!!!!!
 
Oooooooooo en door Jeanet ben ik een beetje besmet geraakt met merklapjes borduren. Nou merklapjes, heb er (nog maar) één af!!!!! Zou wel heel veel willen hebben hihihihi.
 
Tsja en ideetje boven in mijn hoofdje bleef ook maar zeuren, wanneer dat nu eens af kwam.Jajajaj, moet nog een borduurstukje voorzien van stof !
 
En dan je juskom nog pakken en weer leuk opmaken . En zie hier is het resultaat.
 

Ik vind het zeer van de geslaagde !!!!!!!!!!

Intussen ben ik ook nog naar de Handwerkbeurs geweest met Jeanet. Het was weer een super dag. Het is "ons" daggie uit, waar we ons weken voor die tijd al op kunnen verheugen. En de dag zelf als dolle kleuters rondlopen!!!!!! Ach als we maar gezellie hebben toch!!!!

Natuurlijk konden we het niet laten en hebben we wat voor elkaar gemaakt. Altijd zo leuk, want we zeggen niet dat we iets maken hihihii.
Dit had ik voor Jeanet gemaakt en gekocht.
 Jeanet was er heel blij mee, kijk HIERmaar eens en dan kan je ook zien wat ik gekregen heb. Oooooooo het is zo gaaf en ruikt zo lekker!!!!!! Thankssssss Jeanet!!!!!!

Nou dan kom ik nog met één foto en dan zijn jullie eerst van mij af hihihi.
Zo staat  nu eerst mijn geborduurde klos . Ik heb een heel gaaf rekje gekregen die leuk met allemaal borduurseltjes en zo wil (op)vullen. Ik ben daar al druk meebezig, maar tussendoor kwamen er ook nog 2 projektjes. Maar daar komt ik later op terug!!!!!!!
 
 
Mochten jullie je afvragen waar de borduurpatronen vandaan komen en van zijn. Ik zit  zo af en toe te googlen en dan kom je hele gave gratis patronen tegen. Soms verander ik er wat aan, soms voeg ik ze samen.
 
Ik wens jullie nog en hele fijne dag toe.
 
 
Groetjes Hilda